Egy konyhabútor megvalósításának története

Egy különleges helyszín

Felhívott egy hölgy a párjával, hogy egy konyhabútort szeretne készíttetni velem úgy, hogy vannak már meglévő szekrényei és azokat szeretné felhasználni benne.

Egy konyhabútor megvalósításának története

Megbeszélés, helyszíni felmérés

Elmentem a helyszínre felmérni és pár perc megbeszélés után a meglévő szekrények felhasználását el kellett vetnünk. Mindezt azért tettük, mert a sorozat gyártott bútorelemek ugyan még elfogadható állapotban voltak de a méretei túlságosan befolyásolták volna a végeredményt, akár milyen jó ötletekkel is terveztük volna meg a konyhát.

Az eredeti bútorok Az elrejtendő vezetékek

Így, hogy már nem voltak kötöttségeink és mindenhova új bútort lehetett tervezni, jobban szabadjára engedhettük fantáziánkat. Meg is beszéltük az elképzeléseinket.

Felmérés

Készítettem magamnak egy vázlatot, mert a megrendelő részéről csak annyi volt a kérés, hogy a beépített sütője ne a szokott pult alatti magasságban legyen, hanem egy magasabb szekrényben. A másik kérés az volt, hogy takarjunk el két vezetéket, amiket eredetileg a plafonba szántak bevésni de mivel ott vasat találtak, ez nem sikerült, így ott hagyták csak átlógva a két fal között.

Megbeszéltük még a mosogató gép helyét, de minden egyebet rám bíztak.

Tervezés, 3D-s látványtervek

A kapott információk alapján és a helyszínen elvégzett mérésekkel, illetve vázlatommal, csináltam egy 3D-s látványtervet, és kiszámoltam, hogy mennyiből tudnám kihozni a kívánt bútort. Az árajánlatot és a látványterveket e-mailben juttattam el hozzájuk, amit szerencsére azonnal elfogadtak.

Végső pontosítás

Ezek után még egyszer elmentem hozzájuk átbeszélni, pontosítani mindent és a konyhára szánt előleggel távoztam.

Gyártás

A tervek alapján minden egyes szekrényelemről újabb vázlatot készítettem magamnak, mert így sokkal egyszerűbb kiírni a pontos anyagjegyzéket és a tévedés szinte kizárva.

SkiccekAnyagkiírás

Az anyagjegyzékkel ellátva elmentem ahhoz a lapszabászathoz ahol már évek óta dolgoztatok, mivel a bútorlapokat mindig a legjobb minőségben, méretre pontosan és a megbeszélt határidőre legyártották nekem.

Összeállítás után a helyszínre szállítottam a konyhabútor elemeket és megkezdődött a helyszíni szerelés.

Helyszíni munka

Minden egyes szekrény szépen sorban a helyére került. A konyha legkritikusabb része az átadó pult fölött lógó két vezeték volt. Ez egy áthidaló megoldással -ami egy magasítást kapott és spot lámpákat- sikerült is eltüntetni, ezáltal ez a rész lett végül a konyha leglátványosabb pontja.

Átadás

Miután kész lett a konyha, kiállítottam a számlát összesen 261.000 Ft-ba került a kedves megrendelőknek, akikkel még pár percig csodáltuk a végeredményt. Elmondásuk alapján már a velük megosztott látványterveken is nagyon tetszett nekik a konyha, de így élőben összerakva még csodálatosabbnak találják. Bár egy picit rontott az összképen, hogy még festeniük kell utólag a falba bevésett vezetékek helyét és a villanyszerelési munkálatok miatt a csempézést is javítani kell, de ezeket megoldva a konyhájuk tényleg a lakás egyik dísze lesz.
Onnan tudom, hogy jó munkát végeztem, hogy a végösszeget örömmel fizették ki nekem és aztán felhívták a figyelmemet arra, hogy lenne még a lakásban pár helyiség ahová bútort szeretnének. Megbeszéltük, hogy bármi kell, hívjanak csak nyugodtan, elköszöntünk egymástól majd elégedetten távoztam.